SHOPPING BAG

Bonbijou

Zo heb ik de webshop genoemd: mijn naam verweven met mijn grote passie voor sieraden en juwelen: bijoux. Sinds 2001 ben ik enthousiast oude en antieke sieraden aan het verzamelen. Het werden er zoveel, dat ik in de loop der jaren al onderdelen van mijn collectie heb verkocht. Ik merkte dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkte op de kopers en dat gaf me de energie om door te gaan met verzamelen.

Ik ben van oorsprong kunsthistorica. Nu werk ik op een heel ander vakgebied, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan….dus de belangstelling voor kunst, stijl en geschiedenis bleef. In de loop der jaren heb ik een aantal mensen ontmoet die mij helpen met het dateren, taxeren en restaureren van mijn verzameling. Dat is in de eerste plaats Monique Verhage- de Lussanet de la Sabloniere. Zij is bezig met een opleiding tot edelsteenkundige (FGA) en heeft samen met haar mentor Els van Velzen (gecertificeerd taxatrice FGA) menig sieraad voor mij getaxeerd en bepaalt of er nu een granaatje of robijn in bijvoorbeeld een ring is gezet. Verder ben ik al jaren bij goudsmid Dolf Mitgenberg  in zijn atelier Hexagon met veel plezier regelmatig zelf sieraden aan het maken als hobby; daar voer ik ook heel eenvoudige reparaties zelf uit.  Dolf helpt daar altijd bij. En de laatste maanden heb ik Sander Medendorp, edelsmid en restaurator, bereid gevonden om de moeilijkste restauraties te doen.  U vindt links naar beide edelsmeden op de contactpagina. De moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Zo geef ik met Bonbijou mijn hobby steviger vorm. Om de keuze zo breed mogelijk te houden heb ik sieraden uit verschillende perioden in verschillende stijlen, gemaakt van verschillende materialen en dus ook met verschillende prijzen in de etalage gezet.

Ik kan me voorstellen dat u de sieraden graag in het echt wilt zien. Ik wil daarom “open dagen” gaan organiseren. Als het zover is  vindt u de data vermeld in mijn blog op de homepagina. Daarnaast kom ik graag op uw verzoek een lezing geven over sieraden. Dat is (met uitzondering van de reiskosten) gratis; ik bied dan direct na de lezing graag mijn sieraden ter verkoop aan.

Ik zal de webshop regelmatig vullen met nieuwe aanwinsten, dus het blijft de moeite waard zo nu en dan een kijkje te nemen. Mocht u iets speciaals zoeken of een bepaalde vraag hebben, u kunt mij natuurlijk altijd mailen of bellen. Alle gegevens staan onder “contact”. Ik hoop dat Bonbijou u net zo van sieraden laat genieten als ik!