SHOPPING BAG

Bonbijou

Zo heb ik de webshop genoemd: mijn naam verweven met mijn grote passie voor sieraden en juwelen: bijoux. Sinds 2001 ben ik enthousiast oude en antieke sieraden aan het verzamelen. Het werden er zoveel, dat ik in de loop der jaren al onderdelen van mijn collectie heb verkocht. Ik merkte dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkte op de kopers en dat gaf me de energie om door te gaan met verzamelen.

Ik ben van oorsprong kunsthistorica. Nu werk ik op een heel ander vakgebied, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan….dus de belangstelling voor kunst, stijl en geschiedenis bleef. In de loop der jaren heb ik een aantal mensen ontmoet die mij helpen met het dateren, taxeren en restaureren van mijn verzameling. Dat is in de eerste plaats Els van Velzen (gecertificeerd taxatrice FGA), die menig sieraad voor mij getaxeerd heeft en bepaalt of er nu een granaatje of robijn in bijvoorbeeld een ring is gezet. Verder ben ik al jaren bij goudsmid Dolf Mitgenberg  in zijn atelier Hexagon met veel plezier regelmatig zelf sieraden aan het maken als hobby; daar voer ik ook heel eenvoudige reparaties zelf uit.  Dolf helpt daar altijd bij. Sander Medendorp, edelsmid en restaurator, doet voor mij de moeilijkste restauraties van antieke sieraden.  U vindt links op de contactpagina. De moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Zo geef ik met Bonbijou mijn hobby steviger vorm. Om de keuze zo breed mogelijk te houden heb ik sieraden uit verschillende perioden in verschillende stijlen, gemaakt van verschillende materialen en dus ook met verschillende prijzen in de etalage gezet.

Ik zal de webshop regelmatig vullen met nieuwe aanwinsten, dus het blijft de moeite waard zo nu en dan een kijkje te nemen. Mocht u iets speciaals zoeken of een bepaalde vraag hebben, u kunt mij natuurlijk altijd mailen of bellen. Alle gegevens staan onder “contact”. Ik hoop dat Bonbijou u net zo van sieraden laat genieten als ik!

Meer weten? Kijk dan eens op http://gowiththevlo.nl/bling-voor-onder-de-boom, een stukje tekst over het ontstaan en andere wetenswaardigheden over Bonbijou dat is te vinden onder “Flea your style”…..